Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μαθηματικά

1. Ένα μεικτό κλάσμα μετατρέπεται σε κλάσμα, αν πολλαπλασιάσουμε τον ακέραιο αριθμό με τον παρονομαστή και προσθέσουμε τον αριθμητή . Ό,τι βρούμε το βάζουμε αριθμητή .Παρονομαστή βάζουμε τον ίδιο. Παρονομαστή βάζουμε τον ίδιο.
2. Στην πρόσθεση και στην αφαίρεση κλασμάτων κάνουμε τα κλάσματα ομώνυμα, αφού βρούμε το Ε.Κ.Π. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους αριθμητές και παρονομαστή βάζουμε το Ε.Κ.Π.
3. Στον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση δεν κάνουμε ομώνυμα τα κλάσματα.
4. Για να πολλαπλασιάσουμε κλάσμα με κλάσμα, πολλαπλασιάζουμε αριθμητή με αριθμητή και παρονομαστή με παρονομαστή.
5. Για να διαιρέσουμε κλάσμα με κλάσμα, αντιστρέφουμε τους όρους του δεύτερου κλάσματος και αντί για διαίρεση, κάνουμε πολλαπλασιασμό.
6. Όταν έχουμε να λύσουμε αριθμητικές παραστάσεις(πράξεις με παρενθέσεις), λύνουμε πρώτα τις παρενθέσεις,( για να τις διώξουμε)  μετά κάνουμε τους πολλαπλασιασμούς και μετά τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις. Π.χ.
  (5+8)*8+(4-2)*3=(13*8)+(2*3)=104+6=110
(*)=σημείο του πολλαπλασιασμού
7. Ένας ακέραιος γίνεται κλάσμα, αν απλά κάτω από αυτόν τραβήξουμε γραμμή κλάσματος και       βάλουμε τη μονάδα, δηλ. το 1.(25/1).

6 σχόλια:

koukla είπε...

ta ema8a olaaa

georgia είπε...

ox!!!prepei na ta ma8oume???

jimaek είπε...

em esi ti les;brika mia idea na ta sbiso gia na mi ma8ainoume tipota

georgia είπε...

oraia!!!!

crazy girl είπε...

ta jera

Μυστήριες Διακοπές της Ε΄ είπε...

Φυσικά και πρέπει να τα διαβάζουμε! Θα ακολουθήσουν και μαθήματα γραμματικής. Κάποιοι σκέφτονται κάτι να σβήσουν, κάτι να κάνουν...Χμ! Πρέπει να βρω τρόπο να μη σβήνουν με τίποτα!